Zdrowe gotowanie? W garnkach na parę!

Gotowanie na parze jest najzdrowszym sposobem przyrządzania jedzenia – potrawy są gotowe dużo szybciej, niż pozwala na to gotowanie tradycyjne. W efekcie zachowują więcej składników odżywczych i pozwalają dłużej cieszyć się dobrym zdrowiem!

Reklama

Gotowanie na parze jest najzdrowszym sposobem przyrządzania jedzenia – potrawy są gotowe dużo szybciej, niż pozwala na to gotowanie tradycyjne. W efekcie zachowują więcej składników odżywczych i pozwalają dłużej cieszyć się dobrym zdrowiem!

GOTOWANIE NA PARZE

Na parze można gotować wszystko – warzywa, pokrojone mięso i ryby. Wspaniały smak zyskuje też na przykład ryż – szczególnie jego najbardziej aromatyczne odmiany, czyli basmati oraz ryż jaśminowy.

Co zyskujemy przyrządzając potrawy na parze?

  • bardziej wyrazisty smak potraw
  • zapobiegamy utracie witamin (szczególnie witaminy C oraz witamin z grupy B, lecz również witaminy A i E)
  • przeciwdziałamy utracie składników odżywczych oraz minerałów
  • do przyrządzania potraw nie musimy używać tłuszczu
  • potrawy ugotowane są szybciej (zyskujemy więc więcej wolnego czasu!)

GARNKI NA PARĘ

Aby przyrządzać potrawy na parze, musimy posiadać odpowiedni sprzęt. Garnków do gotowania na parze jest obecnie bardzo dużo – człowiek gubi się nieraz w gąszczu drobnych różnic i modyfikacji.

Garnki wielopoziomowe pozwalają przyrządzać wszystkie elementy obiadu w ciągu jednej chwili – na jednym poziomie możemy gotować ziemniaki, a na drugim przygotowywać mięso. Oczywiście, w takie naczynia trzeba nieco zainwestować, jednak wkład finansowy szybko nam się zwróci – poprawimy bowiem własne zdrowie oraz zaoszczędzimy na rachunkach! Wszak zużyjemy mniej gazu i prądu, niż w trakcie tradycyjnego gotowania.

Renomowaną i znaną firmą w branży jest BergHOFF. Firma ta działa już od ponad 20 lat i sprzedaje swoje produkty na wszystkich kontynentach. W ofercie garnków na parę posiadają te stworzone ze stali nierdzewnej 18/10, z nierdzewnymi uchwytami, kilkuwarstwowymi dnami oraz grubościami ścianek wynoszącymi 1 mm. Co ważne, produkty te można stosować również na kuchenkach z płytami indukcyjnymi – przystosowane są bowiem do każdego rodzaju kuchenek.

VN:F [1.9.18_1163]
Ocena: 0.0/10 (liczba ocen: 0)


Brak komentarzy... bądź pierwszy, dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz