Dieta kapuściana i jej zalety

Czy słyszałaś kiedyś o diecie kalifornijskiej lub szwedzkiej? Jeśli nie, to zapewne zdziwi Cię fakt, że te diety to odpowiedniki mniej popularnej z nazwy diety kapuścianej. Efektem tygodniowego dostosowania się do wymogów diety jest zrzucenie około pięciu kilogramów zbędnych kilogramów.

Reklama

Wszystko dzięki kapuście

Kapusta posiada bardzo cenione przez dietetyków właściwości:

  • Jest ona cennym źródłem witaminy C,
  • Zawiera ona bardzo mało kalorii – surowa kapusta o masie 100 g dostarcza zaledwie 27 kalorii,
  • Posiada szerokie zastosowanie w lecznictwie,
  • Pobudza jelita oraz przewód pokarmowy do większej aktywności, co skutkuje lepszym trawieniem oraz dostarczanie substancji odżywczych do każdej komórki naszego ciała,
  • Kiszona kapusta jest źródłem witaminy B, która posiada pozytywny wpływ na działania układu nerwowego oraz mięśni.

Czy potrzebna jest lepsza rekomendacja? Dieta kapuściana oprócz tego nie jest wcale tak monotematyczna, jakby się to mogło wydawać na pierwszy rzut oka. Kapustę można bowiem łączyć z większością warzyw oraz mięsem drobiowym.
kapusta

Podsumowanie

Dieta kapuściana jest często wybierana przez smakoszy tytułowego warzywa, gdyż można na przykład ugotować zupę kapuścianą na tydzień i spożywać ją codziennie. Oprócz tego jest ona bardzo efektywna oraz pozbawiona jest efektu jo-jo, co pozwala na uzyskanie długotrwałych, zadowalających rezultatów, którymi będziemy mogli cieszyć się przez dłuższy okres czasu.

Stopka autorska: Dieta kapuściana – http://kropelki.pl/dieta-kapusciana/

VN:F [1.9.18_1163]
Ocena: 8.0/10 (liczba ocen: 2)


Brak komentarzy... bądź pierwszy, dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz